De airfryer is een multifunctionele keukentopper. Waar dit apparaat eerst werd gezien als een vervanger voor de minder gezonde frituurpan, bleek deze toch een stuk veelzijdiger te zijn. Het is zeer eenvoudig om snacks op te warmen in een airfryer. Toch warmt u vrijwel ieder product dat u normaal in een oven klaarmaakt, ook perfect in de airfryer. Aardappelen bakt u al gauw in een pan, snijdt u in frieten voor in de frituurpan of kookt u gaar in een pan kokend water. Het is ook overheerlijk om krieltjes uit de airfryer op te warmen. Hoe u dit telkens opnieuw het beste doet, leggen we u graag uit.
Wat zijn krieltjes?
Krieltjes zijn de kleinste variant van aardappelen die verkrijgbaar zijn bij Aardappelshop. Qua grootte zijn deze krieltjes gemiddeld tussen de 23mm en 30mm van formaat, maar dit kan per aardappelras verschillen. Krieltjes zijn zo klein, omdat ze al zeer snel en jong uit de grond komen. De schil is vaak nog erg dun en eenvoudig af te nemen. Zo heeft u razendsnel een grote hoeveelheid overheerlijke krieltjes tot uw beschikking.
Hoe maakt u krieltjes in de airfryer?
Om krieltjes optimaal uit de airfryer te krijgen, adviseren we u om de temperatuur op voorhand iets lager te zetten. Doe dit op zo’n 150 tot 160 graden. Vervolgens plaatst u de krieltjes in de bak van de airfryer, waarna u de timer op tien minuten zet. Hussel halverwege de krieltjes even een keer goed door, zodat alle kanten evenredig worden verwarmd. Zodra de timer klaar is en uw airfryer uitgaat, hoeft u in principe niets meer te doen. Voor de smaak zou u wel wat zout over de krieltjes kunnen sprenkelen. De krieltjes zijn verder eetklaar.
Variatietips
Ondanks dat we de hele dag door wel alleen krieltjes kunnen eten, is het toch wel lekker om er iets naast te hebben. Snipper wat uitjes en bak deze direct mee in de airfryer voor een extra bite. Completeer de schotel verder door ook champignons en/of spekjes mee te bakken. Zo heeft u in een handomdraai een eenpansgerecht uit de airfryer op tafel staan.
Ook qua kruiden is het mogelijk om oneindig te variëren. Peper en zout werken altijd goed, maar ook tijm, rozemarijn of paprikapoeder gesprenkeld over de krieltjes is overheerlijk. Bon appetit!