In Nederland kennen we de gewoonte om aardappelen te schillen. Nieuwe piepers worden vaak geschrabd en deels gegeten met schil. Bij vroege aardappelen is de schil heel dun, waar dat bij latere aardappelen een stuk dikker is. Net als vroege aardappelen die we later rooien. Doordat er vaak wat klein aan de piepers blijft hangen, kiezen veel mensen ervoor om ze te schillen.
Supermarkt vs. boer
Aardapplen gekocht bij de supermarkt zijn vaak al gewassen. Zo zit hier geen of nauwelijks klei meer aan. Omwille van de kwaliteit kiezen we ervoor om de aardappelen niet te wassen. Voor ons is het belangrijk dat u aardappelen van hoge kwaliteit ontvangt. Direct afkomstig van de boer.
Voedingswaarde
Ook is het belangrijk om na te denken over de voedingswaarden van de aardappelen. In de schil van de pieper zitten namelijk veel vezels. Als u de aardappel met schil eet, vergroot dit uw inname van voedingsvezels. De schil zorgt ervoor dat oplosbare vitamines niet in water oplossen tijdens het koken. Deze blijven in de knol.
Kiest u ervoor om aardappelen met schil te eten? Zorg ervoor dat u deze goed wast. De perfect aardappel hiervoor is de Nicola. Deze pieper heeft namelijk een gladde schil en een mooie, lange ovale vorm.
Aardappel zonder schil
Niet alle gerechten bereidt u met schil. Per recept vermelden we of u een aardappel wel of niet moet moet schillen. Mocht u twijfelen, vraag het ons gerust via het contactformulier op de website.
Aardappelshop wenst u een smaakvolle aardappelmaaltijd toe!