Deze Waldorf aardappelsalade is perfect voor een picknick op het strand. Smaakt goed en is makkelijk klaar te maken. Maak de aardappels en saus al van te voren en zet deze klaar in de koelkast. Zo voegt u de ingrediënten later samen.
Voorbereiding: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 6
Ingrediënten Waldorf aardappelsalade
- 1 kg vastkokende aardappels ( nicola, bildtstar en frieslander )
- 3 theelepels zure room
- Peper en zout
- 1 theelepel
- Volkoren mosterd
- 2 theelepels mayonaise
- 150 gram rode druiven
- 4 stengels selderij
- 75 gram gesneden en geroosterde walnoten
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 15 gram gesneden peterselie
Bereiding
- Doe de aardappels in een grote pan met koud water en breng aan de kook.
- Voeg 2 theelepels zout toe en laat de aardappels koken voor zo’n 10 tot 15 minuten.
- Giet de pan af en houd onder koud water om af te koelen.
- Meng in een grote kom de zure room met de mayonaise, witte wijnazijn en mosterd. Voeg ook een snufje zout en peper toe.
- Halveer de aardappels, en voeg aan de dressing toe. Mix het geheel door elkaar.
- Voeg nu ook de druiven, selderij, walnoten en peterselie toe.
- Uw Waldorf aardappelsalade is gereed!
Tip om vooraf te maken:
Je kunt de salade tot wel 2 dagen van tevoren in de koelkast zetten en de druiven, selderij, walnoten en peterselie vlak voor het serveren toevoegen. Zo prepareert u uw Waldorf aardappelsalade ruim van te voren. Meenemen naar het strand of een picknick? Zorg ervoor dat u de aardappelsalade meeneemt in een koeltas of -box.