Langzaam maar zeker wordt frittata meer en meer populair. Dit is ook de reden dat er steeds meer vraag is naar de frittata aardappel. Bent u ook van plan om binnenkort frittata te maken, probeer dan het volgende frittata recept een keer uit. Aardappel frittata is namelijk op meerdere momenten van de dag te eten. Zowel als ontbijt, lunch en diner is een frittata op zijn plaats. Het vult goed en is tegelijkertijd gezond.
Om te beginnen, moet u de volgende ingrediënten in huis hebben:
- 5 eieren
- 50 ml melk
- 4 middelgrote aardappelen
- 125 gram jonge geraspte kaas
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 2 tenen knoflook
- Peper en zout
- Olijfolie
- Boter
Allereerst moet u de oven op 200 graden voorverwarmen. Zet vervolgens een met boter ingevette springvorm klaar. Breng daarna een pan met water aan de kook. Maak de aardappelen schoon en snijd deze in schijfjes. De schijfjes mogen een centimeter dik zijn en moeten 12 minuten koken.
Snijd de prei en paprika vervolgens in stukjes en snij de knoflookteentjes zo klein mogelijk. Verhit hierna een hapjespan op laag vuur en doe wat olijfolie in de pan. Bak de knoflook kort aan, alvorens u de gesneden groente en het peper en zout toevoegt.
Breek de eitjes in een kom en voeg melk, peper en zout toe, evenals de helft van de kaas. Doe de aardappel in de springvorm en voeg het groentemengsel gelijkmatig toe. Doe er de rest van de kaas overheen en giet als laatste het eiermengsel erbij. Stop alles in de oven en laat het zo’n 22-23 minuten bakken.
De aardappel frittata is pas echt klaar wanneer deze mooi goudbruin is. Haal hem dan uit de oven en laat het geheel een paar minuten afkoelen. Na het in stukken snijden van de frittata is het volledige frittata recept klaar om geserveerd te worden.