Roseval aardappelen uit de oven zijn erg lekker. Met de juiste ingrediënten heeft u binnen 40 minuten een heerlijk gerecht op tafel staan. Roseval is een vastkokende aardappel met een bijzondere smaak. Wij adviseren u om deze niet te schillen, maar enkel te wassen en in partjes te snijden.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kilo roseval-aardappelen
- 2 rode uien
- rozemarijn
- 6 eetlepels olijfolie
- 5 eetlepels balsamicoazijn
- 2 teentjes knoflook
Roseval uit de oven bereiden
Dit gerecht is makkelijk te bereiden en kost weinig tijd. Volg deze stappen en uw aardappelgerecht is zo klaar:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zorg dat u voldoende aardappelen heeft (1 kilo voor 4 personen) en was ze. U hoeft de aardappelen niet te schillen.
- Snij de aardappelen in stukken of partjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
- Strooi wat rozemarijn over de aardappelen.
- Sprenkel vervolgens de olijfolie en balsamicoazijn over de aardappelen
- Snij twee rode uien fijn en voeg deze toe.
- Voeg de knoflook toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de Roseval aardappelen 30-35 minuten in de oven.
- Eet smakelijk!