Direct van de boer
Onze aardappelen komen rechtstreeks bij de teler vandaan
Sjalotten kopen
Sjalotten zijn een verzamelnaam voor een groep gewassen van het geslacht prei. Ze bevinden zich in de buurt van de keukenuien en worden op dezelfde manier gebruikt als tafel- en kruidengroenten. Onze sjalotjes, met hun koperkleurige schil, ovale vorm en roze vruchtvlees, zijn bijzonder mals en mild van smaak.
Een Frans ui straalt een licht aroma uit, een heuse delicatesse. Ze zijn wereldberoemd en hebben de voorkeur van fijnproevers en topchefs. Een sjalotje is een beetje kleiner, maar elk van hen kan maximaal 8 individuele uien bevatten. Longor is een hoogwaardige, hoogproductieve soort die bestand is tegen alle tuinbodems.
Herkomst sjalotje
Wilt u weten waar het sjalotje vandaan komt? De oorspronkelijke regio van het sjalotje is nog niet officieel bepaald, maar kan grofweg worden gezien als "Centraal-Azië". Ze komen veel voor in Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië en Afghanistan. In Europa, vooral in Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Spanje, worden sjalotjes op grote schaal geteeld. Mexico is de wereldmarktleider.
Lichte aroma
Bieslook heeft een milde smaak en bederft snel. Als je de kleine uien heet laat worden, moet je altijd oppassen dat ze niet bruin kleuren. In plaats van het sjalotje te verbranden, kunt u het zachtjes stomen. U kunt de geschilde uien het beste in boter of olijfolie hakken, indien nodig, totdat ze doorschijnend worden in plaats van bruin. Het snijden van deze kleine ui gaat veel sneller in vergelijking met andere uien.
Milde smaak
De smaak van een sjalotje is anders dan een ui. Deze is zoet en niet zo pittig, zonder opdringerig aroma. Dankzij haar aangename milde eigenschappen, zijn ze ook geschikt voor koude gerechte. Gebruik ze in marinades, kruiden en vinaigrettes. Ook zijn sjalotjes geschikt voor bij de vis of vlees, maar ook in een frisse salade. De smaak is een stuk minder dominant dan bij andere soorten uien.
Customer Reviews
De verzendkosten bedragen €5.99. Boven de €50,- brengen we geen verzendkosten in rekening.