Verse Knoflook
Verse Knoflook
Verse Knoflook

Verse Knoflook

€3,99
Aantal: 2 st
2 st
5 st

Direct van de boer

Onze aardappelen komen rechtstreeks bij de teler vandaan

Product beschrijving

Verse knoflook komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië en werd duizenden jaren geleden als geneesmiddel gebruikt in China, Turkije en Egypte. Knoflook wordt tegenwoordig over de hele wereld verbouwd en is in bijna elke keuken te vinden. Knoflook wordt van juni tot september in Europa geoogst. Door de lange houdbaarheid zijn de pittige uien het jaarrond verkrijgbaar. Bij Aardappelshop koopt u verse knoflook.

Knoflook geeft een heerlijk aroma aan veel gerechten en is onmisbaar geworden. Ook al ruik je na het eten vooral naar knoflook, wij vinden het toch lekker.

Verwerking

Verse knoflook wordt verwerkt en gebruikt als een ui. U schilt het buitenste vel af en gebruikt de binnenkant. Voor wie van licht mals houdt, is knoflook het ideale alternatief. Het milde en delicate aroma is zeer geschikt voor sauzen, asperges en andere gerechten. Je kunt ook knoflook toevoegen aan de aardappelpuree. In tegenstelling tot droge knoflook kan knoflook in zijn geheel worden gebruikt! Het is niet nodig om elk teentje knoflook te pellen en te pellen. Snijd gewoon de benodigde peulen en stengels in dunne plakjes of blokjes.

Opbouw

Knoflook is een heldere, bolvormige ui die bestaat uit een centrale ui en verschillende secundaire uien, kruidnagel genaamd. Elke teen is omwikkeld met een witte of paarse huid. De hele knol is omgeven door verschillende witte peulen. Hoofdzakelijk geteeld in Spanje, Frankrijk, Italië, Egypte, China en Argentinië. De gepelde knoflookteentjes kunnen worden gehakt of geperst. Salades, lams- en varkensvlees, dikke sauzen, stoofschotels, noedels of kruidenboter kunnen allemaal perfect worden bereid met verse knoflook. In onze online shop kunt u verse knoflook kopen! Wist je dat zwavelhoudende etherische oliën (allicine) verantwoordelijk zijn voor de geur van knoflook?

Houdbaarheid en opslag verse knoflook

Verse knoflook is milder en gemakkelijker verteerbaar dan gedroogde knoflook. knoflook kan echter maar een paar weken worden bewaard, maar is meestal gemakkelijker verteerbaar. Knoflook is een onmisbaar standaardkruid geworden in de internationale keuken. De bewaartijd van verse knollen mag niet langer zijn dan 2 weken. Als ze echter op de juiste manier worden bewaard, kunnen ze na het drogen langer worden gebruikt.

Verse knoflook kun je het beste bewaren in een papieren zak in de groentelade van de koelkast. Gedroogde knoflook hoort niet thuis in de koelkast, maar moet ook koel en beschermd tegen licht worden bewaard. Een kelder of een pantry zijn bijvoorbeeld geschikt.

Koop verse knoflook

Knoflook is een knolgewas met een wit / paarse schil, meestal bolvormig, bestaande uit verschillende kleine kruidnagels. Elke teen is verpakt in een schaal. Kenmerkend voor knoflook is dat de groene steel uit de knoflookbol steekt. De smaak van knoflook is frisser en zachter dan die van gedroogde knoflook.

Deze worden geteeld en geoogst in Duitsland, Frankrijk of Italië, afhankelijk van het seizoen. Door verse knoflook te kopen, gaat er een nieuwe deur voor je open en kun je geweldige nieuwe recepten uitproberen.

Verse knoflook en gezondheid

Naast vitamine A, B, C en E, enzymen en enkele mineralen, bevat knoflook ook etherische oliën met een hoge concentratie zwavel en natuurlijke hormonen. Verse knoflook wordt al eeuwenlang als medicinale plant en als bijzonder smakelijke specerij gebruikt. Knoflook kan de spijsvertering bevorderen, het cholesterolgehalte verlagen en de bloeddruk verlagen. Regelmatig verse knoflook eten kan de maag versterken, vooral het slijmvlies van de maag.

Hoe verwerk je verse knoflook?

De verwerkingsmethode van verse knoflook is vergelijkbaar met die van gewone uien. Haal gewoon de eerste schil eraf en snijd deze op maat. Hoe fijner de snede, hoe sterker de smaak. Je kunt ook verse knoflook heel eten.

Wat helpt tegen de knoflookgeur?

Veel remedies kunnen echter helpen de geur van knoflook kwijt te raken, zoals: Bijvoorbeeld een glas melk drinken, peterselie eten of koffiebonen kauwen.

Net als uien, sjalotten en bieslook behoort knoflook tot de leliefamilie. De walnoot- tot appelgrote bollen van de knoflookplant groeien ondergronds, omgeven door een witachtige tot paarse schil. Verdeel in ongeveer 10 tot 20 andere kleine uien, ook wel tenen of klauwen genoemd. Pittige knollen zijn meestal zowel droog als vers.

Smaak

De allicine in knoflook zorgt voor een sterke, scherpe smaak - helaas kan het na consumptie je adem ongemakkelijk maken. Gedroogde knoflook heeft een sterk aroma, terwijl verse knoflook een veel mildere smaak heeft. Als je van bijzonder geur houdt, moet je paarse knollen kiezen - ze zijn vooral rijk aan allicine.

Bereiding en gebruik van verse knoflook

Hoewel in Zuid-Europa normaal gesproken twee tot drie tenen in elke maaltijd voorkomen, wordt het in Duitsland spaarzamer gebruikt. Toch is het een integraal onderdeel van de keuken geworden. Omdat het pittige teentje knoflook een sterk aroma heeft, is het bijzonder lekker, gehakt of in kleine stukjes gesneden, bijvoorbeeld als smaakmaker voor groenten, marinades of saladedressing. Probeer het uit en koop knoflook bij ons in onze online shop. Koop hier verse knoflook en probeer heerlijke recepten uit!

 

Specificaties

Herkomst: Nederland

Product reviews

Customer Reviews

Based on 3 reviews Write a review
Verzending & Retourneren

De verzendkosten bedragen €5.99. Boven de €50,- brengen we geen verzendkosten in rekening.