Rode aardappelen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Rode aardappelen

Rode aardappelen zijn aardappelen met een rode schil. Aardappelshop biedt op dit moment twee rode aardappelsoorten in het assortiment aan. Deze aardappelen zijn zelf geteeld. Dit zijn bildtstar en roseval. Beide rassen zijn vastkokende aardappelen.

Roseval is een rode aardappel die zeer geschikt is voor bereiding in een oven of airfryer. Uiteraard is het ook mogelijk om deze aardappel regulier te koken. Bildtstar is een traditionele aardappel die het meeste wordt gekookt. Deze bildtstar is daarnaast ook geschikt voor in een stamppot, om patat van te maken of in de oven te bereiden.

Een heerlijk gerecht om te bereiden is roseval uit de oven. Lees dit recept op de recepten pagina.

Verwarring

De kans is aannemelijk dat u op zoek bent naar een zoete aardappel en zodoende bij deze rode aardappel uit bent gekomen. Beide soorten aardappel zijn totaal verschillend van elkaar, maar worden regelmatig met elkaar verward. Zoete aardappelen zijn officieel knollen en uniek van smaak. Aardappelen zoals de bildtstar en roseval zijn reguliere Hollandse aardappelen met een rode schil. Vanbinnen zijn deze goudgeel zoals u van een aardappel gewend bent.

Verkrijgbaarheid rode aardappel

De rode aardappel is verkrijgbaar in twee verschillende soorten, namelijk de bildtstar en roseval. De bildtstar is verkrijgbaar in regulier, groot en als kriel. Krieltjes zijn een kleinere variant aardappelen die tussen de 23mm en 30mm groot zijn van formaat. Het is mogelijk om deze kleine pieper tevens met schil te eten.

De roseval aardappel vindt u terug in ons assortiment in regulier, medium en groot formaat. Hiervan is geen krielformaat beschikbaar. Deze aardappelen koopt u eenvoudig per jute zak in oplagen van 2,5kg tot 15kg en zijn beiden vier tot zes weken gekoeld te bewaren. Zorg ervoor dat u op voorhand bewust bent van de gerechten die u in de toekomst maakt en pas daar uw aanschaf op aan. Zo voorkomen we samen onnodige verspilling van aardappelen.